Őssejtkezelés. Őssejtkezelés a fogászati gyakorlatban, avagy csontképzés saját vér segítségével - Ligeti Klinika


ízületi gyulladás 2 szakaszában a térd

Ennek az új technológiának a lényege, hogy a páciens saját vérét használjuk fel az implantáció során az új csontszövet építéséhez. Az őssejtek olyan, úgynevezett differenciálatlan sejtek, melyek képesek különböző sejtekké alakulni.

térdfájdalom zsibbadás

Az emberi testben is szinte mindenhol előfordulnak, de differenciálódásukhoz speciális ingerek szükségesek. Az úgynevezett PRF Platalet Rich Fibrin vagyis vérlemezkékben gazdag fibrin rendszerben leveszünk vért a pácienstől, és őssejtkezelés erre a célra fejlesztett centrifugában sterilen, a programnak megfelelően lecentrifugáljuk.

a nyaki gerinc csontritkulásának kezelése kenőcsökkel

Az eredmény egy speciális alvadék frakció, mely vérlemezkékben, fehérvérsejtekben gazdag. Ez a saját vérből származó bioháló nagyon jól használható szövetregenerálásra, így például az implantációhoz gyakran szükséges őssejtkezelés is.

artrózis és csípőkezelés

Jól formázható, csontpótló anyagokkal keverhető, és nagyon fontos tulajdonsága, hogy több mint egy hétig folyamatosan bocsát ki magából olyan fontos anyagokat növekedési faktorokat, citokineket stb. Az eljárást természetesen csak erre kiképzett orvosok, és speciális készülékkel végezhetik.

Fontos megemlíteni, hogy ez a technika bizonyítottan sokkal hatékonyabb, mint a korábbi években őssejtkezelés PRP és egyéb vérszármazékok.

psoriatic arthritis treatment

A páciens a saját szöveteit kapja vissza, így semmiféle immunreakció nem alakulhat ki.